DCIM100MEDIADJI_0022.JPG
01:42
20-04-2020

Stockhabo zet in op duurzaamheid met Isocab by Kingspan

Stockhabo Ice in Moeskroen is een van de grootste diepvriezers van Europa. Het is een volledig geautomatiseerd magazijn, dat goed is voor de stockage van maar liefst 61.000 pallets. Omdat duurzaamheid, energie-efficiëntie en brandveiligheid daarbij cruciaal zijn, koos Stockhabo voor de QuadCore® Technology van Isocab by Kingspan.

Isocab maakt gebruik van de revolutionaire QuadCore® Technologie. Het is de nieuwste generatie isolatie, ontwikkeld door het Ierse bouwmaterialenbedrijf Kingspan. De isolatietechniek maakt gebruik van een grijze microcelstructuur, die vier belangrijke voordelen biedt: ongeëvenaarde thermische prestaties, superieure brandveiligheid, betere milieuprestaties en een langdurige prestatiegarantie.

Het sandwichpaneel met QuadCore® isolatiekern is ontworpen met het oog op de hoogste gebouw-prestaties. Dankzij deze technologie kunnen alle toepassingen van de voedingsmiddelen- en drankenindustrie profiteren van de beste thermische prestaties in de markt.

Goedkopere premies

De geïsoleerde sandwichpanelen met QuadCore® isolatiekern verhogen de brandveiligheid van een gebouw. Wanneer er toch brand zou ontstaan, zorgen de sandwichpanelen voor een minimale rookontwikkeling. “Doordat er minder brandgevaar is, betalen we ook heel wat minder aan verzekeringspremies, wat jaarlijks een paar duizenden euro’s kan opleveren”, vertelt zaakvoerder Xavier Haspeslagh van Stockhabo.

DCIM/101MEDIA/DJI_0718.JPG

In minder dan vijf jaar terugverdiend

“Voor de opslag van de diepvriesproducten voor onze klanten is energie-efficiëntie een uiterst belangrijke factor”, benadrukt de zaakvoerder. “Een goede isolatie is daarbij doorslaggevend. Wat we aan meerprijs betalen voor de isolatie, verdienen we in minder dan vijf jaar terug. Daarom was de keuze voor de panelen van Isocab by Kingspan voor ons vrij logisch”.

Voor het opslagbedrijf van Stockhabo is duurzaamheid een prioriteit, die heel wat uitdagingen meebrengt. “Voor ons is duurzaamheid hoofdzakelijk een kwestie van energiebesparing”, licht Haspeslagh toe.

Planet Passionate

Planet Passionate is het ambitieuze, 10-jarige wereldwijde duurzaamheidsprogramma van Kingspan, het moederbedrijf van Isocab. Het heeft als doel bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering, de circulaire economie en de bescherming van de natuurlijke grondstoffen.

Kingspan doet een beroep op hernieuwbare energie en regenwater, en streeft naar een afvalvrije productie, met recycleerbare materialen en een lagere uitstoot. Daarnaast zet het bedrijf consequent in op een duurzame energiemix, de uitbouw van een elektrisch wagenpark en het ontwikkelen van upcycling-oplossingen voor plastic afval in de oceanen.


BOUWUNIE is pionier in circulair bouwen

naamloos-2-kopieren

Wil u weten wat circulair bouwen nu eigenlijk echt betekent in praktijk, voor u als bouwbedrijf? Hoe u een circulaire, demonteerbare dak-, gevel of vloeropbouw nu eigenlijk uitvoert? Hoe u technieken best integreert zodat u ze achteraf ook gemakkelijk kan onderhouden of vervangen? Dan hebben we goed nieuws voor u. BOUWUNIE slaagde er in steun te krijgen van Vlaanderen Circulair, om u hier samen met Odisee Hogeschool en VDAB de volgende twee jaar een antwoord op te bieden. En dat door opleidingen op maat van bouwbedrijven te ontwikkelen. Ontdek circulair bouwen aan de hand van maquettes op ware grootte, filmpjes, handige technische fiches… en pionier als BOUWUNIE-lid in circulair bouwen en blijf uw collega’s een streepje voor. Wil u graag alle info over dit project uit de eerste hand ontvangen? Of heeft u concrete vragen of suggesties rond circulair bouwen? Geef dan een seintje: mieke.bonnarens@bouwunie.be

Tekst Isocab by Kingspan    |    Beeld Stockhabo

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen rondom de bouw en infra in West-Vlaanderen!

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Op de Werf partners

wb6_project-tuighuisstraat-kotrijk_maquette_projet-tuigghuisstraat-kortrijk_300dpi-kopierenProject Duinenzee De Panne