intermetal-1-stroomgroepen-op-de-werf-kopieren
01:59
25-08-2020

Stroomgroepen en tijdelijke verlichting voor meer autonomie op de werf

De druk op aannemers om tijdig te kunnen opleveren is groter dan ooit. Alles moet dan ook in het werk gesteld worden om optimaal te kunnen presteren, zonder enig werkverlet. Het huren of kopen van een mobiele energieoplossing kan hierbij een wezenlijk verschil uitmaken. Intermetal Motor uit Ooigem is sinds jaren een toonaangevende aanbieder in dit segment.

intermetal-1-stroomgroepen-op-de-werf-kopieren

Meer power, minder emissie

In de mobiele energie-oplossingen wordt aanhoudend gestreefd naar minder vervuiling. Dit vertaalt zich in de recente transitie van de stage 3A naar de schonere stage V stroomgroepen. Deze nieuwe generatie motoren hebben een veel lagere emissie, dankzij de toevoeging van AdBlue en het wassen van de rookgassen.

Concreet betekent dit dat alle in 2018 gemaakte motoren gemaakt enkel nog mogen verkocht worden tot eind 2020. Voor motoren met een vermogen van 60 tot 130 kVA werd deze regeling versoepeld: ze mogen nog tot eind volgend jaar verkocht worden. De stage 3A motoren geraken echter snel uitgeput. Wie dus de aankoop van een nieuwe stroomgroep overweegt, neemt best snel contact op. Aan deze generatie nieuwe motoren hangt namelijk ook een prijskaartje dat ongeveer 50% hoger ligt.

De motoren worden ook steeds stiller, om het werkcomfort van de aannemers op de werf te verbeteren en om geluidsoverlast voor de buurt te beperken.

Tal van toonaangevende bedrijven uit de sector hebben reeds samen met Intermetal Motor de stap naar milieubewuster werken gezet. Zo kocht Willy Naessens onlangs meer dan dertig Stage V stroomgroepen van 13 kVA aan.

Huren zonder zorgen

De verhuur van stroomgroepen, stroomverdeling, verlichting, mobiele verwarmings- en droogtoestellen zit duidelijk in de lift bij Intermetal Motor. De formule biedt immers tal van voordelen. Zo kan voor elke werf de juiste configuratie samengesteld worden, aangepast aan de omstandigheden, met inbegrip van alle toebehoren zoals werfkasten en bekabeling. De klant is er tevens zeker van dat hij steeds over de meest recente machines beschikt. Ook het kostenbeheer wordt er een stuk eenvoudiger op. Zware investeringskosten worden vervangen door een transparante maandelijkse factuur. De klant hoeft zich ook geen zorgen meer te maken over afschrijvingen en kosten voor opslag, onderhoud of herstelling. De 24/7 beschikbaarheid van Intermetal Motor vormt een geruststellend sluitstuk in het serviceluik.

Een uitgebreid mobile tracking systeem in de stroomgroepen lost enkele van de meest voorkomende pijnpunten in de bouwsector op. Machines die onmiddellijk onderhoud of brandstof nodig hebben, worden direct gedetecteerd, waardoor u steeds een stap voorblijft op een mogelijke uitval.

intermetal-1-stroomgroepen-op-de-werf-kopieren

Mobiele verwarming en verlichting

Dit materiaal van Intermetal Motor laat toe om werven vroeger in het jaar op te starten en langer door te werken, wat uiteraard de efficiëntie ten goede komt. Ook het werkcomfort op de werf wordt aanzienlijk verhoogd. Via bouwdrogers wordt het drogen van bouwmaterialen aanzienlijk versneld, waardoor ook beschadigingen als kromtrekken door vocht uitgesloten worden.

Toekomstplannen

Intermetal Motor werd opgericht in 1975, als handel in elektrische motoren. Reeds vrij vroeg werd het zwaartepunt verlegd naar de verhuur van stroomgroepen. In 2010 werd het bedrijf overgenomen en kwam nog meer nadruk te liggen op service en klantgerichtheid. Onder de noemer ‘Mobile Energy Solutions’ bieden ze ruim 200 stroomgroepen aan in verhuur, evenals een breed gamma aan oplossingen voor verwarming, verlichting en mobiele brandstofopslag. Vijftien medewerkers staan garant voor een vlotte levering, een zorgeloze installatie en een 24/7 servicedienst.

Het bedrijf blijft verder evolueren en investeren in de toekomst. Zo werd de baseline ‘Mobile Energy Solutions’ toegevoegd en werd een rebranding doorgevoerd. Hierbij werden alle service-bestelwagens en vrachtwagens in een nieuw kleedje gestoken. Het bedrijf werkt tevens aan de ontwikkeling van een nieuwe, overkoepelende naam en is op zoek naar een nieuwe en grotere locatie om de sterke groei te kunnen opvangen.

Tekst Philip Doutreligne    |    Beeld Intermetal Motor

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen rondom de bouw en infra in West-Vlaanderen!

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Intermetal Motor

Op de Werf partners

Lago di ComoWZC Sint Bernardus