Enjoy Concrete

Bernard Joye is met Enjoy Concrete niet aan zijn proefstuk toe. Met zijn bedrijf Furnibo verwierf hij tot over onze landsgrenzen naam en faam door prefab met traditioneel beton te combineren. Hij was gebeten door supergladde beton en zorgde voor een primeur: de dubbelzijdige gladde betonmuren.

Eind 2010 startte hij in Veurne een gloednieuwe fabriek op met een jong team van ingenieurs. Vandaag werken er 45 medewerkers. Voor Bernard Joye is het werken met creatieve mensen een bron van energie. “Mensen graag zien is mijn leuze die ik als ondernemer elke dag wil waarmaken.”

Het leidt tot een interactie die enthousiasmeert en voldoening schenkt. Elke Enjoy-medewerker is dan ook fier op wat hij verwezenlijkt. Het eindresultaat is zichtbaar in spraakmakende, hedendaagse architecturale projecten waarin een strak minimalisme de boventoon voert.

Vandaag is Enjoy Concrete uitgegroeid tot een meer dan gevestigde waarde in de prefabindustrie. Tegelijk met de expansie groeide ook de ambitie. De investering in de bouw van een eigen betoncentrale en een forse uitbreiding van de productiehal volgden. “Van beton wist ik alles,” vertelt Bernard Joye, “maar een vooruitstrevende betoncentrale construeren is nog iets anders. Daarom deden we een beroep op vooraanstaande experts om onze droom te helpen realiseren. Ondernemen doe je niet alleen is immers sinds jaar en dag mijn filosofie. We konden onder meer rekenen op de expertise van Mark Van Thienen, betontechnoloog aan de KU Leuven, en Yvan De Spiegeleer, gewezen topman bij Holcim. Na een uitgebreide prospectieronde kozen we ervoor om de betoncentrale met het bedrijf Rotonde te bouwen.”

Productiehal
Onze moderne productiehal is een mooie referentie van de mogelijkheden die we met Enjoy Concrete kunnen aanbieden. Voor de bouw maakten we gebruik van ons eigen product: SCC-beton of Self Compacting Concrete. Kenmerkend zijn de gladde afwerking, de vlijmscherpe hoeken en de homogene kleuren. Dit type beton lijkt als het ware op gepolierde natuursteen.

Voor het ontwerp van het gebouw deden we een beroep op het Brugse Architectenbureau Govaert & Vanhoutte. Omdat ook zij heel vaak kiezen voor beton vullen ze ons prima aan. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een minimalistische architectuur met een uitzonderlijke integratie.

Zwevende kantoorruimte
“In dit project kozen we voor een mooie, functionele en betaalbare architectuur”, verduidelijkt architect Damiaan Vanhoutte van Architectenburo Govaert & Vanhoutte. “Het pand heeft een oppervlakte van 7000 m² en een hoogte van 13 meter. De loods is opgebouwd uit gladde sandwichpanelen in puur zichtbeton en is onderverdeeld in zeven compartimenten die elk beschikken over rolbruggen die tot 25 ton kunnen dragen. Beton is in dit project uiteraard het belangrijkste materiaal, maar we hebben toch geprobeerd om beton op een vernieuwende manier te gebruiken. Een artistieke touch als het ware, waardoor het beton nog beter tot uiting komt.”

“Helemaal bovenaan bevindt zich een echte eyecatcher: het uitspringende en deels zwevende kantoorgebouw op een hoogte van ongeveer 13 meter, met de vloerpas op een hoogte van 9,90 meter. We kozen voor een lichte metalen constructie die mooi contrasteert met de massiviteit van de betonnen loods. Het tegengewicht van deze uitkraging bevindt zich in de achterliggende zone van de trappen en de lift die helemaal tot beneden loopt. De massiviteit van het gebouw houdt alles dus in evenwicht.”

Enjoy Concrete

Bezoekadres:
Vaartstraat 50A
8630 Veurne
Array
(
  [0] => Array
    (
      [adres] => Vaartstraat 50A, 8630 Veurne
      [titel] => 
      [nr] => A
    )

)
×

Stel een vraag aan Enjoy Concrete

Bedrijfsnaam
Contactpersoon
E-mailadres
Telefoonnummer
Bericht
Bedankt voor uw vraag, uw vraag is verzonden naar Enjoy Concrete. Er is iets fout gegaan tijdens het versturen van uw vraag, probeer het opnieuw of neem contact met ons op.