Braet
01:27
17-08-2020

130 jaar ervaring als garantie voor kwaliteit

Om bouw- en verbouwprojecten tot een goed einde te brengen, is het belangrijk om met de juiste bouwpartners in zee te gaan. Aannemingen M&J Braet uit Nieuwpoort is al 130 jaar actief in de bouwsector aan de kust en in het hinterland. Het familiebedrijf specialiseert zich in algemene bouwwerken, water- en betonbouw, gevel- en betonrenovatie en zelfs het opsporen van springstoffen, maar is ook een gerenommeerde partner voor de realisatie van totaalprojecten, van de ruwbouw tot de afwerking.

Braet

Aannemingen M&J Braet werd in 1889 opgericht door Henri Braet, de overgrootvader van de huidige zaakvoerders, en was in de begindagen vooral in de water- en betonbouw actief. Henri’s zonen Maurice en Joseph volgden hem op en gaven hun namen aan het bedrijf. Daarna kwam Josephs zoon Henri aan het roer en sinds 2005 bouwen de broers Jean-Baptiste en Xavier het bedrijf verder uit.

“Door de ligging aan de kust liggen de knowhow en ervaring in de water- en betonbouw voor de hand. Ook gevel- en betonrenovatie is in de kuststreek veel ingrijpender dan in het binnenland. Je krijgt er immers te maken met het agressieve kustklimaat en het hoge zoutgehalte zorgt voor chloride-indringing, een oorzaak van betonrot,” vertelt Xavier Braet. “Daardoor moeten we vaak balkons, daken, balustrades, ramen en schrijnwerk herstellen en stijgt de vraag naar volledige gevelrenovaties, waarbij de hele bouwschil aangepakt moet worden.”

Braet

Van ruwbouw tot afwerking

Bij Braet hebben ze intussen ook al 25 jaar ervaring in het detecteren en opsporen van niet-ontplofte oorlogstuigen en staan ze al heel wat jaren in voor de realisatie van totale nieuwbouw- en renovatieprojecten – van ruwbouw tot afwerking – voor private klanten, ondernemingen en openbare besturen: van flatgebouwen tot rusthuizen, van culturele centra tot scholen en van kantoren tot bedrijfsloodsen.

Braet

“Elk project start met een vrijblijvend, verkennend gesprek. Daarna maken we een offerte op maat, waarbij we steeds uitgaan van een bestek en een gedetailleerde meetstaat, aangeleverd door een architectuur- of studiebureau. Alle werken worden uitgevoerd door geschoolde vaklui, die gebruikmaken van een up-to-date machinepark en te allen tijde rekening houden met de technische vereisten van het bestek, de aard van het werk en de locatie. Eventuele aanpassingen van de klant tijdens het bouwproces en bij de voorlopige oplevering worden vlot en vakkundig uitgevoerd. Onze gespecialiseerde project- en werfleiders volgen het project tot in de kleinste details op, sturen eventuele onderaannemers aan en zorgen ervoor dat de planning strikt nageleefd wordt”, licht de gedelegeerd bestuurder toe. “Alleen op die manier kunnen we onze klanten blijven bieden waar we voor bekend staan, met name een kwalitatieve afwerking van projecten, tot in de kleinste details, gecombineerd met een uitstekende service.”

Tekst Johan Debaere    |    Beeld Aannemingen M&J Braet nv

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen rondom de bouw en infra in West-Vlaanderen!

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Lees meer over: Aannemingen M&J Braet nv

Op de Werf partners

Verstraetebouw en -hout timmert al 200 jaar aan de toekomstprojeCt CUST’O