foto-bij-schrijnwerk_300dpi-kopieren
00:40
29-04-2020

Dringend gezocht: schrijnwerkers en interieurbouwers

De schrijnwerkers en interieurbouwers hebben veel werk en een gebrek aan werkkrachten. Dat blijkt uit de sectorstudie die Bouwunie recent uitvoerde. De sector schreeuwt om personeel. “De meeste van onze bedrijven zijn constant op zoek naar nieuwe mensen. Hierdoor wordt dikwijls met de handrem op gereden en is groeien moeilijk”, zegt kersvers sectorvoorzitter Pol Clement. “We willen dan ook een oproep doen aan jongeren om te kiezen voor de schrijnwerkerij. Het is een mooie sector om in te werken, waarin artisanaal werk gecombineerd wordt met een doorgedreven automatisatie.”

92% van de schrijnwerkers en interieurbouwers heeft momenteel voldoende of zelfs te veel werk. 4 op 10 bevraagden zeggen bovendien dat hun orderboekje nog beter gevuld is dan vorig jaar. Ze zijn dan ook op zoek naar extra werkkrachten. Geen gemakkelijke zoektocht, klinkt het uniform.

“Onze sector heeft nood aan instroom van geschoolde jongeren. We zijn bezorgd over de voorstellen die nu circuleren betreffende de nieuwe eindtermen. Technische profielen moeten gekoesterd worden. Ook duaal leren dient fiks te worden uitgebreid. We zijn een sterk geautomatiseerde sector, in onze ateliers kunnen de leerlingen leren werken met de nieuwe machines. 85% van de schrijnwerkbedrijven investeert in een modern, grotendeels geautomatiseerd machinepark. Hierdoor kunnen ze hun productie verfijnen en versnellen.“

Abonneer u op onze nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen rondom de bouw en infra in West-Vlaanderen!

Lees ons « Privacy statement » voor nadere informatie.

Op de Werf partners

foto-jurgen-poppe-sectoren-schilders_300dpi-kopierenbrouwerij-d800_18-05-06_023-_300dpi-kopieren